top of page

Έρχεται το πρώτο αμάξι από την…Apple!

Λένε ότι όπου υπάρχει καπνός μάλλον υπάρχει και φωτιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα ακούστηκε ότι η Apple σταματά να ασχολείται μόνο με κινητά, tablet, υπολογιστές και φιλοδοξεί να κυκλοφορήσει το πρώτο αυτοκίνητο με σήμα το «δαγκωμένο μήλο». Η πληροφορία μεταδόθηκε από μεγάλα πρακτορεία όπως Reuters, Financial Times, Wall Street Journal και σήμερα έρχεται να επιβεβαιωθεί και από το Bloomberg.

Συγκεκριμένα το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι το «Titan» είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple πάνω στο οποίο εργάζεται μια ομάδα 200 ατόμων με ειδικούς στον τομέα των μπαταριών και της ρομποτικής τεχνολογίας.

Στόχος της ομάδας είναι να παραδώσει το αυτοκίνητο μέχρι το 2020 αλλά αν τα στελέχη της Apple δεν είναι ευχαριστημένα με το αποτέλεσμα, η κυκλοφορία του θα καθυστερήσει κι άλλο.

Ένας έμπειρος κατασκευαστής αυτοκινήτων χρειάζεται περίπου πέντε με επτά έτη για να εξελίξει ένα νέο όχημα προτού το εισάγει στην αγορά, σύμφωνα με τον Dennis Virag, πρόεδρος του Automotive Consulting Group.

«Αν ξεκινάει κανείς από την αρχή, πιθανότατα χρειάζεται περίπου 10 χρόνια» ανέφερε ο κ. Virag και πρόσθεσε ότι «Eνα αυτοκίνητο είναι μια πολύ πολύπλοκη τεχνολογική μηχανή».


Featured Posts
Archive
No tags yet.
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Search By Tags
bottom of page