top of page

Αξίζει η αγορά και πότε για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

Το αυτοκίνητο είναι, για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, είδος πρώτης ανάγκης και όχι πολυτέλειας. Παρά την οικονομική κρίση που οι περισσότεροι Έλληνες βιώνουν, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων έχουν αρχίσει σιγά, σιγά να αυξάνονται τόσο σε επίπεδο καινούργιων όσο και μεταχειρισμένων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, η συγκεκριμένη αγορά έχει φτάσει στον... πάτο, οπότε η κάθε πώληση που γίνεται είναι... αναγκαία. Άλλοι στρέφονται στην επιλογή ενός καινούργιου αυτοκινήτου άλλοι πάλι σε ένα μεταχειρισμένο. Κατά πόσο όμως είναι σίγουρο να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο από δεύτερο

Πραγματικά χιλιόμετρα, γνήσιο book service και από ποιον αγοράζεις παίζουν το ρόλο τους για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως!χέρι;

Σίγουρα πρέπει να προσέξουμε ορισμένες παραμέτρους για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως και χτυπάμε αργότερα το κεφάλι μας στον... τοίχο..

Πάντα θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως τα μηχανήματα χαλούν αλλά αυτό που παίζει ρόλο είναι η υποστήριξη, από την αντιπροσωπεία - μάντρα, που θα το αγοράσουμε στην περίπτωση που μας συμβεί κάποιο απρόοπτο. Σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να κοιτάμε είναι ο αριθμός των χιλιομέτρων που θα πρέπει να είναι πραγματικά ενώ η ύπαρξη ενός γνήσιου service book παίζει σημαντικό ρόλο στο να γνωρίζουμε την κατάσταση του οχήματος που θέλουμε να αποκτήσουμε.

Παραδείγματα... Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε από την σελίδα μεταχειρισμένων οχήματων, carwall.gr, πέντε καλές προτάσεις για αυτοκίνητο από δεύτερο χέρι. Όπως θα δείτε, δεν είναι μόνο η τιμή που παίζει το ρόλο της αλλά και το όλο πακέτο, μαζί με τα χιλιόμετρα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Για παράδειγμα ένα Lancia Ypsilon με τιμή κοντά στα 8.500 ευρώ με το σύγχρονο κινητήρα Twin Air και με 24.000 χιλιόμετρα είναι σαν καινούργιο... Ένα Fiat Punto με το υγραέριο μπορεί να μας ρίξει τα έξοδα στις καθημερινές μετακινήσεις. Από εκεί και πέρα ένα 4x4 όπως είναι το Suzuki Vitara με 67.00 χιλιόμετρα θεωρείται πολύ καλή πρόταση για όσους κάνουν εξορμήσεις. Το VW Golf με τα 36.500 χιλιόμετρα, παραμένει... Golf, ενώ ένα Toyota Auris με 8.000 ευρώ περίπου είναι σίγουρο πως δεν... θα χάσει ακόμα και εάν χρειαστεί να το πουλήσετε.


Featured Posts
Archive
No tags yet.
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Search By Tags
bottom of page